Pavārs
About study program
Mācību ilgums - 4 gadi
Iegūst - profesionālo vidējo izglītību
Iestājpārbaudījumi – pamatizglītības atestātu konkurss
Specialitātes apraksts
Vada ēdināšanas uzņēmumu ražošanas un apkalpošanas procesus un noformē dažādus ēdienus, apkalpo viesus, sastāda ēdienkarti un aprēķina izmaksas
Programmas saturs
Ēdināšanas uzņēmumu aprīkojums
Viesmīlības pamati
Ēdienu gatavošanas tehnoloģija
Viesu apkalpošanas organizācija
Pārtikas preču zinības
Kustību un runas kultūra u.c.
Darba/prakses iespējas
Strādāt kādā no viesmīlības nozares uzņēmumiem, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu, piem. restorānos, picērijās, kafejnīcās u.c
Vairāk par profesiju
https://www.profesijupasaule.lv/pavars
Vairāk par karjeras iespējām profesijā
https://www.algas.lv/salaryinfo/turisms-edinasana-viesnicas/pavars?search=1
Detailed information
https://www.lvt.lv/lv/uznemsana/149-izglitibas-programmas/205-pec-pamatskolas/207-pavars | |
Faculty | Ēdināšana |
Starts at | 2022-09-01 |
Form | Full time |
Pre-education | Undergraduate |
Duration | 39 |
Qualification | Vocational |
Available employment
Study programs you might be interested in
KOKAPSTRĀDE
Rīgas Tehniskā koledža
- 9 recommendations
Ainavu arhitektūra un plānošana - akadēmiskās izglītības bakalaura studiju programma
LBTU - Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
- 8 recommendations
Poligrāfija un izdevējdarbība
Rīgas Valsts tehnikums
- 8 recommendations
Inženiertehnika, mehānika un mašīnbūve
Rīgas Tehniskā universitāte
- 25 recommendations
About school
Liepājas Valsts tehnikums, PIKC
Profesionālas izglītības kompetneces centrs "Liepājas Valsts tehnikums" ir Kurzemes reģiona lielākā profesionālās izglītības iestāde ar plašāko piedāvāto izglītības programmu klāstu. Tas nodrošina kompetentu un kvalitatīvu speciālistu sagatavošanu gan pēc pamatskolas, gan pēc vidusskolas beigšanas un arī mūžizglītības kontekstā, atbilstoši reģiona attīstības vajadzībām un dinamikai. Tehnikums ir elastīgs un atvērts moderno tehnoloģiju un jaunu programmu ieviešanai. Regulāra sadarbība ar nozaru asociācijām un uzņēmumu pārstāvjiem dod iespēju gūt pārliecību par tehnikuma sagatavoto speciālistu pieprasījumu darba tirgū.