Pavārs, specializācija “Restorānu pavārs”
About study program
Iegūtās prasmes pēc programmas apguves:
- Plānot savu darbu un visu saistīto resursu racionālu izmantošanu;
- Pārbaudīt tehnoloģisko iekārtu, aprīkojuma, inventāra gatavību darbam;
- Uzturēt darba vietu un darba vidi atbilstoši sanitārajām prasībām;
- Kontrolēt tehnoloģisko karšu prasību un tehnoloģisko procesu ievērošanu ražošanas plūsmā;
- Īstenot izejvielu un produktu izsekojamības prasības;
- Pieņemt izejvielas un produktus no noliktavas un piegādātājiem;
- Izvērtēt saņemto izejvielu un produktu atbilstību pavaddokumentiem un normatīvajiem aktiem;
- Ievērot izejvielu un produktu uzglabāšanas režīmus un prasības;
- Sagatavot izejvielas un produktus ražošanas procesam;
- Veikt sagatavoto izejvielu un produktu pieņemšanu un ievietošanu noliktavās;
- Veikt izejvielu un produktu pirmapstrādi;
- Kontrolēt izejvielu un produktu apriti ražošanas procesā;
- Veidot tehnoloģiskās kartes ēdieniem un dzērieniem;
- Veidot kalkulācijas kartes ēdieniem un dzērieniem;
- Veidot ēdienkartes;
- Nodrošināt tehnoloģiskās dokumentācijas pielietošanu ražošanas procesā;
- Aizpildīt ražošanas procesa uzskaites un atskaites dokumentāciju;
- Veikt inventarizāciju;
- Gatavot starpproduktus;
- Gatavot ēdienus un dzērienus;
- Uzraudzīt ēdienu kvalitātes izmaiņas gatavošanas laikā;
- Gatavot veselīgu uzturu;
- Attīstīt Latvijas produktu gatavošanas tradīcijas;
- Noformēt ēdienus;
- Sagatavot ēdienus pasniegšanai;
- Piemērot atbilstošu uzglabāšanas veidi dažādi sagatavotiem produktiem;
- Nodrošināt produktu grupu saderību un produkta uzglabāšanas principus un derīguma termiņus uzglabāšanas procesā;
- Nodrošināt produktu, izejvielu, starpproduktu un gatavo ēdienu racionālu apriti uzņēmumā;
- Noteikt galda klājumam atbilstošus galda traukus, piederumus, galda veļu;
- Organizēt galdu klāšanu atbilstoši apkalpošanas veidam;
- Pieņemt pasūtījumu, uzklausot viesu vajadzības un vēlmes;
- Koordinēt pasūtījumu izpildi;
- Sadarboties ar kolēģiem darbu plānošanā un izpildē dažādos termiņos;
- Sazināties valsts valodā;
- Pielietot informācijas un komunikāciju tehnoloģijas dažādu profesionālo dokumentu sagatavošanā;
- Ievērot darba tiesību, darba aizsardzības un vides aizsardzības prasības;
- Ievērot ugunsdrošības, civilās aizsardzības un elektrodrošības noteikumus;
- Organizēt darba vietu atbilstoši darba drošības prasībām;
- Nelaimes gadījumā rīkoties atbilstoši situācijai un sniegt pirmo palīdzību cietušajiem;
- Iesaistīties uzņēmuma darbības attīstībā;
- Pilnveidot profesionālai darbībai nepieciešamās zināšanas;
- Lietot profesionālo terminoloģiju vismaz divās svešvalodās.
Prakses vietas
Dažādos Latvijas ēdināšanas uzņēmumos.
Pēc profesionālās kvalifikācijas iegūšanas jaunietis var:
- Strādāt viesmīlības nozares uzņēmumos, kas nodarbojas ar ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu;
- Vadīt ēdināšanas uzņēmuma ražošanas un apkalpošanas procesus;
- Turpināt izglītoties augstākās izglītības iestādēs;
- Paaugstināt profesionālo kvalifikāciju uzņēmumos, kursos un semināros.
Detailed information
https://www.ventspilstehnikums.lv/izglitibas-programmu-jomas/turisma-nozare/pavars-restorana-pavars/ | |
Faculty | Ēdināšanas pakalpojumi |
Starts at | 2024-09-01 |
Form | Full time |
Pre-education | Primary |
Duration | 40 |
Qualification | Vocational |
Companies, which recommend this study
Available employment
Study programs you might be interested in
Lauksaimniecība - profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programma
LBTU - Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
- 12 recommendations
Mehatronika
Rīgas Tehniskā universitāte
- 15 recommendations
Pārtikas produktu tehnoloģija - 2.līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programma
LBTU - Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte
- 29 recommendations
Poligrāfijas iekārtu tehniķis
Rīgas Valsts tehnikums
- 10 recommendations
About school
Ventspils Tehnikums
Ventspils Tehnikums nodrošina Kurzemes reģiona tautsaimniecības vajadzībām atbilstoši kvalificēta un Eiropas Savienības kopējā darba tirgus prasībām atbilstoša darbaspēka sagatavošanu dažādās nozarēs un kvalifikācijas līmeņos.
Profesionālās izglītības kompetences centrs Ventspils Tehnikums ir mūsdienīga, prestiža, uz zināšanām un kvalitāti balstīta profesionālās izglītības un tālākizglītības iestāde un profesionālās izglītības metodiskais centrs.
Ventspils Tehnikums ir izglītības iestāde ar ilgu vēsturi un senām tradīcijām. Skolas darbība tika uzsākta 1906. gadā, kad tā bija tirdzniecības skola, bet 1920. gadā tā kļuva par Ventspils Valsts arodu skolu un turpmāk visus šo gadus bija nozīmīgs jauno speciālistu sagatavošanas centrs. 2008. gadā skolai tika piešķirts Ventspils Profesionālās vidusskolas statuss.
Ventspils Tehnikuma mājas lapa
www.ventspilstehnikums.lv
Ventspils Tehnikuma sociālie konti:
www.facebook.com/ventspilstehnikums