Contact
Ieva Zariņa Send a message
About company
Liepkalnu produkcija atšķiras no citām. Tās pamatā ir Mendziņu dzimtas iekoptās maizes cepšanas tradīcijas, kuras aizsākušās pirms vairāk nekā 80 gadiem. Šīs tradīcijas ir pārmantojusi maiznīca „Liepkalni” un veiksmīgi tās turpina pilnveidot un pielietot.
SIA "Liepkalni" ir maiznīca ar vairāku paaudžu pieredzi, senām, stabilām un latviskām vērtībām, kas sakņojas dziļi pagātnē. "Liepkalnu" stāsts sākās tālajā 1928.gadā Naukšēnu pagastā, Mendziņu dzimtas mājās. Darba tikums ar īpašiem maizes cepšanas rituāliem ir saglabājušies līdz mūsdienām. "Liepkalnos" cep sātīgu rupjmaizi, kas tapusi dabiskā raudzēšanas ceļā, ar karstu ūdeni aplejot miltos samaltus rudzu graudus, vairāk kā diennakti izturot plaucējumu koka kubuliņā un katru klaipiņu veidojot ar rokām. Gadiem ilgi strādājot pie receptes, radīta tieši "Liepkalniem" raksturīga rupjmaizes garša. “Liepkalnos” pamatā cep rudzu maizi, ar rokām veidotus, izsmalcinātus cepumus un citus gardumus.
Produkciju cep 4 ceptuvēs Latvijā - Valmierā, Mūrmuižas ielā 16d, Rūjienā, Rīgas ielā 63, Pļaviņu novada Klintaines pagasta „Liepsalās” un Ķekavas novada, Ķekavas pag. ,"Džutas", t/c A7. Maiznīca Valmierā ir sertificēta un strādā atbilstoši kvalitātes vadības standarta EN-ISO 9001:2008 un pārtikas nekaitīguma nodrošināšanas ( HACCP ) standarta ISO 22000 prasībām.
Uzņēmuma produkcija tiek piegādāta labākajiem veikaliem Vidzemē, Rīgā un Latgalē. Veikalu sortimentā atrodams SIA “Liepkalni” maiznīcu lepnums –“Sevišķā” rupjmaize, kura gatavota pēc klasiskas senas Liepkalnu dzimtas īpašas receptes, salinot, dabiski raudzējot līdz 30 stundām, klaipiņus veidojot ar rokām. Maizei uz iepakojuma zelta fonā tautas rakstnieka Rūdolfa Blaumaņa grafisks portrets un iedvesmojošs citāts no rakstnieka daiļrades, lai izceltu tradicionāli latviski ceptas maizes vērtību. “Liepkalnos” ceptā Pilngraudu rupjmaize izstādes "Riga Food 2012"ietvaros saņēma Latvijas Ārstu biedrības balvu "Par ieguldījumu sabiedrības veselības veicināšanā". Pilngraudu rupjmaize gatavota no rudzu pilngraudu miltiem, bez rauga. Miltus maļ no visa grauda, iekļaujot gan dīgli, gan apvalku. Visas vērtīgās vielas, kas ir graudos, ir saglabājušās. Maize ir pilnvērtīgāka un satur daudz šķiedrvielas. Sešas šķēles Pilngraudu rupjmaizes ir pietiekoši, lai uzņemtu dienā nepieciešamo šķiedrvielu daudzumu.
Represented professions
Virtual internship
Recommended schools and studies
Baker
1 recommendations
Valmieras tehnikums
- 12 company recommendations